Persoonlijke ontwikkeling

coaching op maat

Coaching op maat betekent stilstaan bij je persoonlijke (werk) situatie, je vraag of issue. Alles wat je nodig hebt, heb je al in je, soms heb je er alleen (nog) geen zicht op. Door stil te staan en er aandacht voor te hebben, krijg je zicht op je eigen gedrag. Je wordt je bewust wat er mét je en ín je gebeurt en wat het effect is van je gedrag op jezelf en de ander. Als coach heb ik geen antwoorden maar begeleid je om je eigen antwoorden te vinden op jouw ontwikkelpad.

Aan de slag gaan en in beweging komen is de manier waarop gewerkt wordt. Via oefeningen en gesprekken onderzoek en ontdek je wat je belemmert en wat je nodig hebt om het anders te doen. Het besluit om het anders te gaan doen is aan jou. Je probeert ander gedrag uit in de praktijk en ontdekt wat werkt wel en wat niet. Uiteindelijk maak je je het nieuwe gedrag eigen. Je ontwikkelt je als mens en professional en leert jezelf bewust inzetten op een manier die helemaal bij jou aansluit.

Een coachtraject heeft een duidelijke kop en staart. In een kennismakingsgesprek onderzoeken we je coachvraag. Daarna volgen er gesprekken waartussen er steeds tijd is om te oefenen in je eigen praktijksituatie. Mijn ervaring is dat tussen de zes en tien gesprekken voldoende is.

Om je een idee te geven, dit zijn enkele onderwerpen waarmee anderen mij om coaching vroegen:

  • “Onder hoge druk presteren en de verantwoordelijkheid dragen vind ik lastig.”
  • “Het lukt me vaak niet om mijn idee duidelijk naar voren te brengen.”
  • “Ik raak soms de grote lijn kwijt en verlies me in details omdat ik zo graag de oplossing wil vinden.”
  • “Soms bijt ik me helemaal vast in een probleem terwijl de tijd er niet voor is.”
  • “Steeds met die ene collega beland ik in discussies en ik weet niet hoe ik ermee om kan gaan.”
  • “In gesprek zijn over mijn vak gaat me goed af, maar een ‘social talk’ vind ik lastig.”
  • “Nu ik niet meer werk als engineer maar anderen aanstuur, vind ik het lastig om niet de inhoud mee in te duiken.”
  • “Ik lig regelmatig wakker van mijn werk of een project.”
  • “Bij sommige mensen word ik ineens enorm onzeker.”

Klantervaring

“In mijn coachtraject verrastte ik mezelf door steeds weer in mezelf op zoek te gaan naar mijn eigen antwoorden. Ik dacht dat ik ze niet had. Mariëlle heeft me enorm geholpen om dit te kunnen doen zonder dat ze daarbij sturend was.”

Martine (accountmanager)

Klantervaring

“Ik vond het spannend om Mariëlle te bellen, en dacht eigenlijk met een paar gesprekken eventjes mijn problemen op te lossen. Door Mariëlle ging ik inzien dat ik echt zelf aan de bak moest en er al jaren omheendraaide omdat ik het eng vond, nu voel ik me vrijer dan ooit.”

Pieter (software engineer)